O nama
Gdje se nalazimo
Lokacije ronjenja
TDI tečajevi
SDI tečajevi
Cjenik ronjenja
Smještaj
Foto galerija
Video galerija
Korisni linkovi
Kontakt
 
  O nama

ISSA Diving Center se nalazi u prekrasnom ribarskom gradiću Komiži na SW strani otoka Visa. Smješten je u samoj Komiži na lijepoj šljunkovitoj plaži ispred hotela Biševo.

Sa radom je poče 1996 godine kao prvi i jedini ronilački centar na otoku Visu.
ISSA D.C. svojim gostima nudi sve vrste ronilačkih usluga; ronilačke tečajeve po TDI & SDI programima, ronilačke izlete, ronjenje na olupinama, ronjenje u špiljama, ronjenje na zidovima bogatim raznolikom florom i faunom, noćno ronjenje, kompletnu podršku u tehničkom ronjenju te punjenje svih vrsta ronilačkih plinova i plinskih mješavina (zrak, kisik, nitrox i trimix).

U tehničkom smislu ISSA D.C. je opremljen modernom i kvalitetnom ronilačkom opremom i plovnim sredstvima; 2 kompresora (L&W 450 L silent & BAUER 320 L silent) ukupnog kapaciteta 770 L/min, 40 boca 15 L, 5 dvobocnika 2x12 L, 10 stage boca 11 L, MPS mixerom za pripremu nitroxa i trimixa te 2 ronilačka broda od 10 m i gumenjakom od 6 m ukupnog kapaciteta 35 ronilaca po zaronu.

Pri organizaciji i izvođenju ronjenja u ISSA D.C., o roniocima i njihovoj sigurnosti brine se iskusno i obučeno osoblje koje čine 4 Instruktora i 3 Divemaster-a.
Svojim gostima ISSA D.C. nudi i kvalitetan hotelski ili apartmanski smještaj u blizini ronilačkog centra.

Sezona ronjenja u ISSA D.C. započinje svake godine 01.04. i traje do 01.12. a rad u ostalim terminima ovisi o interesu gostiju .

 

O Komiži

Smještena u dubokom zaljevu na zapadnoj obali otoka Visa i u podnožju skoro 600 metara visokog brda Huma, Komiža (1677 stanovnika prema popisu iz 2001.g.), tipicno mediteransko mjesto s uskim ulicama, kucama stisnutim oko luke, privlaci turiste lijepim plažama.

Zahvaljujuci blagoj mediteranskoj klimi, boravak u Komiži ugodan je i za vrijeme zimskih mjeseci. Uzduž cijele istocne obale komiškog zaljeva nižu se šljuncane plaže s izvorima pitke vode: Gusarica, Nova pošta, Velo žalo.

Ime Komiža prvi se put spominje u drugoj polovici dvanaestog stoljeca. Komiža je mjesto u kojem se rodilo ribarstvo istocne obale Jadrana.

Njeni ribari ne samo da su svojim brodicama gospodarili Jadranom i trgovali ribom sa susjednom obalom nego su i kao iseljenici stvarali ribarska središta na pacifickim obalama obje Amerike.

Komiža se uvijek ponosila svojom ribarskom povješcu o cemu danas svjedoci Ribarski muzej, jedinstven u Hrvatskoj, smješten u staroj mletackoj kuli na rivi. U njemu su izloženi tradicionalni ribarski alati.

Replika komiške ribarske gajete falkuše predstavljala je hrvatsku maritimnu baštinu na svjetskoj izložbi EXPO 1998.g. u Lisabonu. U Komiži se svake godine 6. prosinca, na blagdan Sv. Nikole, zaštitnika putnika, pomoraca i ribara (što je i Dan grada Komiže) ispred župne Crkve sv. Nikole pali žrtveni brod.

Cjelokupna je povijest otoka Visa politicki i ekonomski vezana s jedne strane za ribarstvo, a s druge za vinogradarstvo i vinarstvo koje je i danas osnova gospodarstva i zalog buducnosti.
Proteklo je više od dva tisucljeca od prve pisane pohvale viškom vinu, a danas malo tko nije cuo ili kušao vugavu i plavac mali.

Posljednih se godina razvija i agroturizam u desetak seoskih domacinstava na Visu i Biševu.

Uz domace vino nude se i lokalni kulinarski specijaliteti (komiška pogaca, jela ispod peke, srdele na ražnju, fažol i manistra na brujet).

Poklonici sporta i aktivnog odmora mogu birati izmecu padobranskog jedrenja, jahanja, šetnji po prirodi i ronjenja. Oko Visa ima dvadesetak lokacija-muzeja u morskim dubinama s potopljenim avionima, jedrenjacima, podmornicama, i ratnim brodovima


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved · Issa Diving Center Croatia 2012
www.scubadiving.hr